Aanmelding nieuwe leerling

Op de Paulusschool kennen we het verhaal van en achter het kind.
Dat doen we door kennis te maken met de ouder(s) tijdens een inloopochtend of kennismakingsgesprek met de schoolleiding.
Daarnaast is er altijd een intakegesprek voordat het kind op onze school start en een kennismakingsgesprek met de leerkracht na 6 weken.

Samen zijn wij de Paulusschool 
En met die wij bedoelen we onze leerlingen, alle ouders en de teamleden.
Daarom doen we dit zo!

Kennismaking

 • Is je zoon/dochter nog geen 3 jaar?

Dan ben je van harte uitgenodigd bij een inloopochtend die we 3 keer per jaar organiseren. De data hiervan vind je op de startpagina van de website.  Fijn als je even laat weten of je komt: paulusschool@kansenkleur.nl

 • Is of wordt je zoon/dochter 3 jaar? 

Dan ontmoeten we je graag persoonlijk voor een rondleiding en kennismakingsgesprek. Voor een afspraak met de directeur bel je  naar: 024 6452 88 1 of mail je naar: paulusschool@kansenkleur.nl 

 • Zit je zoon/dochter al op een basisschool?

Dan ontmoeten we je graag persoonlijk voor een rondleiding en kennismakingsgesprek. Voor een afspraak met de directeur bel je  naar: 024 6452 88 1 of mail je naar: paulusschool@kansenkleur.nl 

Aanmelden

 • Is je zoon/dochter 3 jaar of zit hij/zij al op een basisschool?

Dan kun je het aanmeldformulier invullen en inleveren op school. Dit kan digitaal met het aanmeldformulier op de website of je haalt een formulier bij ons op en levert het op papier in.  Klik hier voor het aanmeldformulier.

 • Zit er al een broertje/zusje op de Paulusschool?

Dan kennen we elkaar al en is een rondleiding en kennismakingsgesprek niet meer nodig. Wel ontvangen we graag een aanmeldformulier.

Inschrijven

 • Is je zoon/dochter 3 jaar en hebben we het aanmeldformulier ontvangen?
  Dan doorlopen we de volgende stappen:

 • Binnen 4 weken ontvang je een mail van de administratie van de school waarin we de aanmelding en inschrijving bevestigen.
 • We nodigen je 6-8 weken voordat je zoon/dochter 4 jaar wordt uit voor een intakegesprek.  Bij voorkeur zijn hierbij beide ouders aanwezig. In dit gesprek bespreken we de ontwikkeling van je zoon/dochter tot nu toe, zodat we het verhaal kennen bij de start.

 • Zit je zoon/dochter al op een basisschool?
  Dan doorlopen we de volgende stappen:

 • We nodigen je binnen 3 weken na het eerste contact uit voor een kennismakings- en intakegesprek.  Bij voorkeur zijn hierbij beide ouders aanwezig.
 • Na dit gesprek verzamelen we informatie en hebben we altijd contact met de school waar je zoon/dochter nu naar toe gaat. We bespreken daarna met jullie ons beeld en welke mogelijkheden er zijn om te over te stappen naar de Paulusschool. De eventuele aanmelding en inschrijving wordt daarna definitief gemaakt. Als je zoon/dochter gaat starten op de Paulusschol verwerken we het aanmeldformulier. Binnen 4 weken ontvang je een mail van de administratie van de school waarin we de aanmelding en inschrijving bevestigen.