De gezonde school

Paulusschool:  ‘Goed in je vel zitten!’ 

Op de Paulusschool hebben we veel aandacht voor onze actieve en gezonde leerlingen en medewerkers, die goed in hun vel zitten. We zijn trots dat onze school de titel ‘Gezonde School’ draagt. Deze naam is een initiatief van twintig landelijke gezondheidsorganisaties en die mag je dragen je dragen als je aan een heleboel criteria voldoet.  

Welbevinden en bewegen  

Je veilig voelen en vanuit zelfvertrouwen jezelf verder ontwikkelen. Dat is een voorwaarde om te kunnen leren. Op de Paulusschool hebben we daarom elke dag aandacht voor de sociale en emotionele ontwikkeling van de leerlingen. Hiervoor gebruiken we onder andere het programma van De Vreedzame School. 

Gezonde levensstijl 

Op de Paulusschool maken we werk van een gezonde levensstijl nu en straks. Buiten spelen met allerlei materialen in de pauze, bewegend leren in de klas en uitdagende gymlessen voor de kleuters in de speelzaal en groepen 3 tot en met 8 in de gymzaal. Ook na schooltijd organiseren we samen met de partners in het gebouw activiteiten voor alle kinderen om lekker actief te zijn.