Duurzaam schoolgebouw

We vinden het belangrijk dat de kinderen bewust worden hoe we duurzaam kunnen wonen, werken en leven. Op deze pagina vertellen de kinderen hoe we op de Paulusschool aan duurzaamheid werken.

 Duurzaamheid

Onze school heeft zonnepanelen, dat is handig, want dan kost het minder geld als de zon schijnt in principe. Ook hebben wij veel “ramen” in het plafond die het licht laten doorkomen. Dat is handig, want dan hoeven maar een paar lampen aan, soms zelfs geen enkele. In de klaslokalen zitten zoveel mogelijk ramen voor het licht. We slaan het verwarmingsverbruik op, om te zien hoeveel het kost. Maar ook bijvoorbeeld als je de gymzaal nodig hebt in de avond (bijvoorbeeld voor kleutergym) zetten we alleen maar daar de verwarming  aan, zodat je alleen in de gymzaal het warm hebt, ergens anders is het ook niet nodig. Want je bent alleen in de gymzaal. Op een gewone schooldag in de ochtend gaan wel alle verwarmingen aan, tenzij het heel mooi weer is, dan is het niet nodig.


 Het Groene schoolplein

Pas geleden hebben wij (De Paulusschool!) mee gedaan met een wedstrijd. Die wedstrijd hebben wij gewonnen. De prijs was dat je door de gemeente het schoolplein groen mag laten maken. Dat hebben we gedaan. Je zou dan denken dat de gemeente zelf alles heeft gedaan maar dat is niet zo. De kinderen van onze school hebben mee geholpen! Ons schoolplein is nu lekker groen! We hebben ook gevraagd aan het groepje groen wat ze hebben gedaan en dat was dit antwoord: We hebben een PowerPoint gemaakt en daar foto’s op gezet. En we hebben een stamboom gemaakt.


Moestuintjes

Verschillende groepen hebben een eigen moestuintje. Daarin leren we hoe je planten moet verzorgen en welke plantjes je kunt eten. Als je echt wilt dat je moestuin plantjes in leven blijven dan moet je soms een beetje geduld hebben. Niet alle plantjes kunnen in april al gezaaid worden. En…. jammer genoeg kun je niet voor alle plantjes het zaaimatje gebruiken. Sommige plantjes houden nu eenmaal niet van verhuizen. Dan gaan ze dood. We hebben ook de groente op een rijtje gezet wat wanneer kan worden geplant.