Luizentas

Gebruiksaanwijzing Luizentas

In tegenstelling tot andere producten wordt bij deze luizentas de jas in zijn geheel opgenomen. De jas is hierdoor optimaal beschermd, omdat deze volledig geïsoleerd wordt van andere mogelijk met luis en/of neten besmette jassen.

Aangezien de overdracht van luizen en neten vooral plaats vindt door direct contact, is het erg belangrijk dat de luizentas niet wordt geopend, terwijl deze aan de kapstok hangt.

Om besmetting uit te sluiten is het noodzakelijk dat de afgesloten luizentas van de kapstok word genomen, alvorens deze te openen om de jas er in op te bergen of uit te nemen.

De luizentas kan probleemloos de zwaarste jassen met das, handschoen en/of muts aan, maar zijn niet berekend op het gewicht van een “leunend” kind. Ook rug/gymtassen horen niet thuis in de luizentas.

Wanneer een luizentas vies is geworden kan deze worden gewassen conform de wasvoorschriften, als aangegeven op de label. Als u kind luis heeft moet de tas gereinigd worden. Aangezien luizen en neten een temperatuur van 30°C kunnen overleven, is het aan te bevelen om de luizentas voor een periode van 7 dagen niet te gebruiken of deze 24 uur in een afgesloten zak in de diepvriezer te bewaren. Elke besmetting is hierna volstrekt uitgesloten.

De drie belangrijkste gebruiksregels:

Sluit de luizenzak altijd af door de rits dicht te maken. Ook wanneer er geen jas in is opgeborgen.

Zorg ervoor dat de luizenzak nooit word geopend terwijl deze nog aan de kapstok hangt.

Voor het inbrengen of uitnemen van de jas, de luizentas altijd eerst van de kapstok nemen.

Met ingang van schooljaar 2008/2009 is de luizentas verplicht.

Nieuwe leerlingen kunnen bij de ouderraad een tas kopen.

De luizentas is uw eigendom, wanneer de luizentas kwijt geraakt is of stuk is kunt u bij de ouderraad een nieuwe luizentas kopen.

U kunt dit doen door een enveloppe met €4,50 o.v.v. naam kind en klas in de oranje brievenbus te deponeren. Er zal dan een nieuwe luizentas worden afgeleverd bij de klas van uw kind.

Voor iedere vakantie neemt uw kind de luizentas mee naar huis. Op de eerste schooldag na de vakantie dient deze gewassen weer mee terug naar school genomen te worden.

Hoofdluis? Voorkom verspreiding!

Gebruik daarom de luizenzak.

Mocht u nog vragen hebben kunt u ons bereiken via ons emailadres paulus.or@kansenkleur.nl of via onze oranje brievenbus.